مقالات

پرینت سه بعدی و انواع کاربردهای آن در تکنولوژی

پرینت سه بعدی و انواع کاربردهای آن در تکنولوژی

شاید بسیاری در ذهن خود به دنبال این دلیل بگردند که اصلا پرینت سه بعدی چیست و به چه دردی می خورد؟ در ابتدا باید بگوییم این پرینتر به فناوری ای اطلاق می شود که ما از طریق کامپیوتر و آن مستقیما به قطعه فیزیکی می رسیم.

این فرایند که نام دیگرش ساخت افزایشی است عملی است که طی آن قطعات سه بعدی از فایل دیجیتالی تولید می شوند. روش درست کردن و ایجاد این اشکال هم به این صورت است که با قرار دادن لایه های اولیه از شکل ایجاد می شوند و این روند تا تکمیل قطعه ادامه پیدا می کند. ساخت افزایشی باعث می شود تا ما بتوانیم با خدمات پرینت سه بعدی به اشکال پیچیده تری دست یابیم. یکی دیگر از مزیت های این پرینتر این است که بر خلاف روش سنتی فرایند تولید که در آن قطعه به مراحل ساخت مختلف نیاز دارد، این روش تک مرحله ای است.

کاربردهای پرینت سه بعدی در کجاست؟

  • مراکز درمانی به خصوص پزشکی و دندانپزشکی: امروزه با استفاده از این پرینتر پیشرفت های چشمگیری در امور بهداشتی داشته ایم. به این صورت که می توانیم از آن به عنوان راهنمای جراحی در موارد مختلف استفاده کنیم. طوریکه مثلا با استفاده از عکس هایی که از بیمار گرفته می شود با فناوری پرینت سه بعدی راهنمای جراحی طراحی شده و در اختیار پزشک قرار می گیرد.

 

  • در صنایع مختلف مثل خودروسازی و ماشین سازی: با توجه به رقابت شدیدی که امروزه در صنعت خودرو سازی وجود دارد و تولیدکننده های زیاد، نیاز است که امروزه خودروسازان انواع روش های نمونه سازی های جدید قطعات و وسایل جدید را بدانند و روی ماشین های خود پیاده کنند.

انواع مختلف پرینتر های سه بعدی

دسته بندی پرینترهای سه بعدی بر اساس نوع تکنولوژی به کار رفته در آن ها است. به برخی از نام های این پرینتر اشاره می کنیم:

Selective laser melting

Electronic beam melting

Fused deposition modeling

Digital light processing

Laminated object manufacturing

همچنین بخوانید درباره پرینت سه بعدی در ویکیپدیا

دیدگاهتان را بنویسید